Previous Next

Dr Steinberger zoldsegle

Biológiailag termesztett zöldségfélék ízletes leve. A kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat.

 

A paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla jellegzetes zamata is. Ezeken kívül tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt, petrezselymet és sót.

 

A-vitamin provitaminjában, B1- és C-vitaminban igen gazdag. A szervezet jódellátásának javításához a zöldséglevet jódozott étkezési sóval fűszerezik. Kalóriaszegény, ezért fogyókúrához, lékúrákhoz is kitűnő.

Forrás: Dr.Steinberger

Dr Steinberger sargarepaleA növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. Karotintartalma, amely jelentős antioxidáns fajtánként változó, 6-15 mg / 100 g között mozog. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át. Az A-vitamin nélkülözhetetlen továbbá a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Az A-vitamin hiányában kialakulhat a farkasvakság. A gyökér tartalmaz még flavonoidokat és illóolajat is. Alacsony energiaértéke miatt 218 kJ (52 kcal) szívesen alkalmazzák különféle diétáknál, de fogyasztása ajánlott szív- és keringési betegségekben szenvedőnek is. Azért is érdemes tudatosan beiktatnunk táplálkozásunkba, mert karotinjai erősítik az immunrendszert, és egyes vizsgálatok szerint a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet. A sárgarépa hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabad gyökök károsító hatásának megakadályozásában is. A népi orvoslás vizelethajtóként is alkalmazza. (Forrás: Szatmári Zoltán)
 
A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) egyik kiemelt zöldségnövényünk, amelyet már a görögök és a rómaiak is termesztettek. Régóta ismerjük és termesztjük, s ezt igazolják Ibn Al Avam, arab tudóstól származó XII. századi feljegyzések is, aki különbséget tett a különböző répák között.
Hiteles információk szerint közép-ázsiából került Európába, amelyben a mórok és a spanyolok az "élen" jártak.
Táplálkozási szempontból a sárgarépa a gyökérfélék között - jelentős vitaminforrásának köszönhetően - igen előkelő szerepet vívott ki magának.
A sárgarépának a megvastagodott, tápanyagokban gazdag gyökerét fogyasztjuk.
Íze kellemes, édeskés.

Forrás: Dr.Steiberger

Dr Steinberger zoldbuzafukoktel

 

Zöldbúzafű levéből, zöldteából, almaléből, agave sűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. A búzafű friss levében lévő vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és a klorofil erősítik az immunrendszert és javítják az anyagcserét.

 

A zöldbúzafű számos - több mint 90 féle - ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Vasból a parajban található mennyiség tízszeresét tartalmazza.

 

Lékúrákhoz, méregtelenítéshez, a szervezet védekezőképességének erősítésére ajánlott.

 

A búzafű nyomelme, enzimek és vitaminok tárházát kínálja, köztük a 14 legfontosabbat is. Serkenti és regenerálja a májat, segíti a sejtek oxigénellátását.

 

Forrás: Dr.Steinberger

OGYÉI engedély

LogoSancoInternet HU B 336

II.kerületi kártya -10%

II keruet kartya

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

FoNo VIII. betegtájékoztatók

FoNo